Aflevering 8
In deze aflevering van Het beste paard van stal

heeft Nadia een internationaal gezelschap aan tafel. Dave Young, bondscoach KNHS reining junioren vertelt over deze bijzondere tak van Western Riding. We gaan op bezoek bij zijn schoonzus Wendy van Osch, die meervoudig kampioen Reining is en ons de fijne kneepjes van deze opwindende sport laat zien.

Stichting De Paardekamp

Tweede gast aan tafel is IJsbrand Muller, beheerder van Stichting De Paardekamp, het oudste paardenrusthuis van Nederland. Onze verslaggeefster Anouk gaat hier een kijkje nemen en ziet met eigen ogen hoe de paarden hier nog volop genieten van hun oude dag. IJsbrand vertelt hoe er wordt ingespeeld op de individuele behoefte van elk paard dat bij hen komt en over de wachtlijst die inmiddels 200 paarden telt!

ABCO Beveiliging

Robert Jansen van ABCO Beveiliging geeft tips hoe stalhouders hun zadelkamers beter kunnen beveiligen, om zo diefstal van kostbaar tuigage tegen te gaan. Een verschijnsel wat de laatste tijd helaas steeds vaker voorkomt. We zien een spannende reconstructie van een zadeldiefstal, waarbij de dief uiteindelijk aan het kortste eind trekt.


Kijkersvraag

De Kijkersvraag van deze week gaat over verveling bij paarden, onze paardenarts Bas Schillemans heeft tips om dit tegen te gaan. De jolly ball blijkt een oplossing.

Juridisch advies van Hippisch advocate

Elke week voorziet onze hippische huisadvocaat de kijker van handige tips op juridisch gebied. Deze week geeft onze hippische huisadvocaat Mr. Gea Stibbe advies wat te doen in het geval van diefstal op je stal of manege.


Voor meer informatie klik hier.