Aflevering 11
In deze aflevering van Het beste paard van stal

blikken we terug op het afgelopen seizoen. Nadia kijkt terug naar de bijzondere gasten, onderwerpen en fragmenten die in het programma voorbij zijn gekomen.

SeBo Interior & Equipage

Zo hebben we de mooiste zadel- en tuigkamers van SeBo Interior & Equipage voorbij zien komen. We zijn zelfs hiervoor naar het buitenland afgereisd, maar ook in Nederland hebben we bij diverse stalhouderijen binnen mogen kijken.

Bas Schillemans

Erkend keurings- en paardenarts Bas Schillemans heeft zijn dierenartsenpraktijk op de Veluwe. Dagelijks rijdt hij zijn visites langs diverse paarden en hun eigenaren. Onze verslaggeefster Anouk mocht een paar keer met hem mee op pad, dat waren erg leerzame bezoekjes! Bas zijn werkzaamheden zijn heel divers, van het voelen van drachtige paarden tot het controleren van de gewrichten van een paard. Ook geeft hij antwoord op vragen van kijkers, onder andere over voedingssuplementen voor paarden.

Kijkersvraag

Deze week wel een nieuwe kijkersvraag, Claire wil weten hoe ze haar rijbak het beste kan bijhouden én onderhouden. Onze redactie zocht het voor haar uit, hoe het onder andere met bodemvlakkers zit van Knegt Quality Tractors Europe.

Paarden filmpjes

Elke week verzamelde onze redactie de meest grappige, ontroerendste, bijzonderste paardenfilmpjes van YouTube. De grappigste hebben wij nog één keer achter elkaar gezet.

Op locatie

Onze verslaggeefster Anouk reist voor Het Beste Paard van Stal het hele land door. Zo nam ze een kijkje bij het oudste paardenrusthuis van Nederland, De Paardenkamp in Soest en mocht ze een paar keer mee met paardenarts Bas Schillemans op controle bij zijn patiënten. Bij manege In ’t Biobos maakte ze kennis met kinderen met een beperking die daar kunnen paardrijden en topruiter Karim El Zoghby vertelde haar zijn bijzondere levensverhaal. Ook werd ze met haar eigen paard uitgenodigd voor een luxe ontspanningsweekend op de Veluwe en nam ze plaats naast meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon op zijn wagen. Nog één keer zien we haar hoogtepunten voorbij komen.

Juridisch advies van Hippisch advocate

Elke week werd de uitzending afgesloten met juridisch advies van onze hippische huisadvocaat Mr. Gea Stibbe. Haar tips waren zeer divers, van wat te doen bij zadeldiefstal tot het laten opnemen van een keuringsrapport in het verkoopcontract. We hebben nog een keer drie tips van Mr. Gea Stibbe op een rijtje gezet.

Voor meer informatie klik hier.